Yaşam

Arabada Çocuk Koltuğu Yerleştirmezseniz Olacaklara Dair Çarpıcı Görüntüler

Bizim çocuklar senin güvenliğinBen hem içeride hem dışarıda meraklarını sınırlamadan sağlamamız gerekiyor. Bunun için evdeki dolaplara mutlaka güvenlik kilidi takıyoruz ve beşikleri sağlam tutuyoruz. Ancak bir yerden bir yere araçla gitmek söz konusu olduğunda, birçok kişi yürüyebilen bir bebek arıyor. bebek koltuğugerekli görmez.

Yerine Emniyet kemeri Onu kullanmak, çocuğu arkaya oturtmak ya da kucakta tutmak uygun olarak kabul edilir. Ama bunların hiçbiri söz konusu değil. çocuk/bebek koltukları kadar iyi değil. Önde tek başına oturmak isteyen çocuklar” polis sinirlenir“ diyerek arkanıza yaslanmanın temelini birazdan bahsedeceğimiz konuya bağlayabiliriz.

12-13 yaş altı çocuklar çocuk koltuğuna oturmalıdır. İyi oturmazlarsa bir kaza durumunda ne olur?

Bu konuda yazılmış pek çok makale olmasına rağmen bu konuda bilinçlenmenin en kolay yolu arabanızdır. hava yastığı uyarılarınaBir göz atabilirsin.

Örneğin, yukarıdaki uyarının çevirisi kabaca şu şekildedir:

  • 12 yaş altıhava yastığı nedeniyle çocuklar ölebilir”
  • “Arka koltuk çocuklar içindir. en güvenli yer
  • “Asla çocuk sahibi olma – bebek değil – asla. geriye dönükÖn koltuğa koymayın.”
  • “Hava yastığından olabildiğince uzağaoturmak.”
  • “Her zaman emniyet kemeri ve Çocuk koltuğukullan.”

Bunun dışında bu konudaki düzenlemeler ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Türkiye’de deBunun için belirli yönergeler var.

Türkiye’de 150 cm’den kısa ve 35 kilodan hafif çocuklar için çocuk koltuğu kullanmak zorunludur.

ile ilişkili Trafik kanunu ; “niteliklerine ve türlerine göre, nitelik ve nicelikleri Yönetmelikte belirtilen. tedarik Araçlarda bulundurulmaması, kullanılması ve kullanımda bulundurulması yasaktır. formda belirtir. Bu eşyalara sahip olmamanın da cezaları vardır. Ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde daha büyük araçlar için şu ifadeler dikkat çekiyor:

M1, M1G, N1, N1G, N2 ve N3 sınıfı araçlarda 150 cm’den az ve 36 kg’dan az Çocukların taşınması sırasında bu yönetmeliğin ekinde yer alan tablo (1)’de yer alan ve çocukların yüküne uygun olan çocuk emniyet sistemlerinin kullanılması zorunludur. Ancak boyu 135 cm’den uzun olan çocuklar ön koltuğa oturmamak kaydıyla diğer koltuklarda çocuk emniyet sistemleri yerine emniyet kemerlerini kullanabilirler.
Çocuk emniyet sistemi olmayan M1, M1G, N1, N1G, N2 ve N3 sınıfı araçlarda üç yaşından küçük çocuklar taşınamazlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü koltuk sınıflarını yaşa göre şu şekilde ayırıyor:

  • bebek koltukları : 1 yaşına kadar ve 8-9 kg arası çocuklar için. Bu koltuklar arabada arkaya bakmalıdır çünkü olası bir kaza anında koltuğun yüksekliği bebeğin hassas kafasını koruyacaktır.
  • çocuk koltukları : Orta yaş 0-4 ve 0-16 kg’a kadar olan çocuklar içindir. Bu koltuklar hareketlidir ve hem arkaya hem de öne bakabilir. Bu koltuk tipinde 9-18 kg arası ve 4 yaşına kadar olan çocukların öne bakacak şekilde oturması tavsiye edilir. Yan hava yastıklı araçlarda kullanılmamalıdır.
  • destek koltukları : 4-8 yaş arası, 28-30 kg arası çocuklar için üretilen bu koltuklar, çocukların emniyet kemeri kullanmasına yardımcı olur. Emniyet kemerleri bir yetişkin için tasarlandığından, bu koltuklara sahip olmayan çocuklar için tehdit oluşturabilir.

Bundan sonrası emniyet kemeri kullanımına kalıyor.

Ancak yine de arka koltuk kullanılması tavsiye edilir. Ancak şunu belirtmekte fayda var. kazaların büyük çoğunlukta Ön taraf hasarlı olduğu için arka koltuk da yetişkinler için daha güvenli. Ancak çocukların vücutları daha hassas olduğu için güvenlik maddesinde direkt arka koltuk tavsiye edilmektedir. Ön koltuğa geçtiğinizde, Emniyet kemerikaide kullanın.

2023 yılında bebek koltuğu bulundurmamanın cezası 436 TL’dir.

Ayrıca çocuk koltuğu için en sadık yer arka koltuğun ortası olarak belirtilmiştir. Bunun nedeni, bu bölümün çarpışma alanlarına en uzak nokta olmasıdır. Son olarak, çocuklar ön koltuğa oturacak yaşa geldiklerinde, özellikle yan hava yastıklı araçlarda koltuğun mümkün olduğunca geriye çekilmesi tavsiye edilir.

Kaynaklar: Helathline, Safe Ride 4 Kids, KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ, EGM

haberolur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu